skip to Main Content
Financiële Bijdrage

U kunt doneren door middel van een financiële bijdrage door het over te maken naar

bankrekeningnummer NL  41INGB0004 6111 47

Met uw donatie kunnen wij en onze doelgroepen onze doelstellingen realiseren.

Doneren door middel van goederen. Als U goederen over heeft of weg wilt doen, neemt U dan contact met ons op. Wij komen die dan graag ophalen. Wij hebben voorkeur voor materialen die wij kunnen inzetten voor de doorontwikkeling van het  landbouwprogramma en het SEP naaiatelier in Sierra Leone.

Mee Doe

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: €10,00

Corona in Sierra Leone! “Een moreel dilemma voor Stichting SLYI”

Corona heeft afgelopen week ook Sierra Leone bereikt, zo maakte de president van het land bekend op de nationale televisie. De angst onder de bevolking is groot, vanwege de ervaringen met ebola, vertelt Abubakarr Bangura.
We berichtten al eerder over Abubakarr uit Tilburg, die met hulp van gemeentelijke subsidie in zijn geboorteland Sierra Leone werkgelegenheid stimuleert. Zo steunt hij een naaiatelier in de hoofdstad Freetown. En hij is nauw betrokken bij Strategic Entrepreneurship Program Sierra Leone SEP, een ondernemerschapsprogramma voor talentvolle jongeren die een eigen bedrijf willen opzetten. gesprek.

Het land had 6 jaar geleden nog te lijden onder een uitbraak van ebola.
Mede daarom neemt de regering nu strenge maatregelen. Vanaf komende zondag geldt onder meer een lockdown en gaan de grenzen dicht.
De medewerkers van het naaiatelier in Freetown hebben hun eigen mondkapjes genaaid, vertelt Abubakarr. Ook is er water voor hen beschikbaar, zodat ze hun handen kunnen wassen. Ze zijn erg bang voor het coronavirus. Op amper 200 meter van het atelier staat het hotel waarin de mensen in quarantaine verblijven, die samen met de eerste coronapatiënt van Sierra Leone op een vlucht vanuit Frankrijk zaten.

De mondkapjes zijn alleen voor eigen gebruik, zegt Abubakarr. Het zou mooi zijn als het atelier op grotere schaal beschermingsmiddelen zou kunnen produceren voor binnenlands gebruik. Maar die moet dan wel aan de eisen voldoen én daarvoor heeft Abubakarr ook medewerking van de regering nodig.

Hij beschrijft de situatie in zijn geboorteland als ‘heel gek’ en pijnlijk. De maatregelen tegen corona hebben uiteraard gevolgen voor de inkomsten van het naaiatelier. En ook voor het ondernemerschapsprogramma. Recent heeft een groep jongeren de door SEP geboden training afgerond. Aan de hand van een assessment wordt vervolgens bekeken of ze in aanmerking komen voor een microkrediet. Maar is dit wel het moment om dit krediet te verstrekken? Kunnen ze de investering nu wel terugverdienen, zoals de bedoeling is? Of hebben ze juist meer dan ooit behoefte aan financiële middelen? “Een moreel dilemma”, verzucht Abubakarr. SEP gaat hierover in elk geval met hen in

This Post Has 0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top