skip to Main Content
Financiële Bijdrage

U kunt doneren door middel van een financiële bijdrage door het over te maken naar

bankrekeningnummer NL  41INGB0004 6111 47

Met uw donatie kunnen wij en onze doelgroepen onze doelstellingen realiseren.

Doneren door middel van goederen. Als U goederen over heeft of weg wilt doen, neemt U dan contact met ons op. Wij komen die dan graag ophalen. Wij hebben voorkeur voor materialen die wij kunnen inzetten voor de doorontwikkeling van het  landbouwprogramma en het SEP naaiatelier in Sierra Leone.

Mee Doe

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: €10,00

Update productie van mondkapjes in Sierra Leone

Mondkapjes voor Covid-9

Wij hebben inmiddels ruim 5000 mondkapjes gemaakt in Sierra Leone. Deze week voeren wij een nieuwe opdracht uit voor de TASHPUS (The Association of Sierra Leonean Health Professionalsin the US) om 24000 mondkapjes te produceren. Hiermee dragen wij bij aan het stoppen van de verspreiding van het Coronavirus in Sierra Leone. De productie van mondkapjes wordt uitgeveord door het SEP naaiatelier in samenwerking met de coöperatie van naaiateliers in Sierra Leone. Hiermee bieden wij werkgelegenheid tijdens de corona periode en dragen wij bij aan de economische ontwikkeling van Sierra Leone.

De mondkapjes die wij produren zijn veilig, maar niet gecertificeerd. Ze  zijn bedoeld voor het publiek. Wij gebruiken nu materialen van 100% katoen met afmetingen van 9 1/2′ X6′. De mondkapjes zijn van dubbel gevouwen stof om de beschermende werking te vergroten en toch ademhalen door gebruikers niet te moeilijk te maken. De overheid van Sierra Leone raadt iedereen nu aan om mondkapjes te dragen. Het gebruik van dit type mondkapjes is tevens ook verplicht gesteld voor iedereen die de openbare ruimte betreedt.

Dankzij een subsidies van de gemeente Tilburg in het kader van “een wereld te winnen” en de Wilde Ganzen zijn wij sinds vorig jaar de samenwerking met de Tailor Coöperatie aangegaan om de sector te professionaliseren. De samenwerking bestaat uit het organiseren van een ondernemerschapstraining voor leden van de coöperatie, het stimuleren van samenwerking in de groep en het verstrekken van microkredieten. Door deze kredieten krijgen de deelnemers extra financiële middelen om materialen in te kopen en daarmee mondkapjes en kleding te produceren en te verkopen tijdens de Ramadan. Deze werkzaamheden stimuleren werkgelegenheid en extra inkomsten waarmee betrokkenen in hun basisbehoeften kunnen voorzien. Door intensieve samenwerking te stimuleren kunnen deelnemers ook gezamenlijk acquisitie doen voor opdrachten. De hierbij opgedane kennis en ontwikkelde netwerken kunnen ook worden ingezet bij de verdere ontwikkeling van de sector en het land in de post Corona periode.

Wij zijn nu ook op zoek naar cliënten die ons netwerk van naaiateliers in Sierra Leone willen inzetten voor de productie van verschillende soorten kleding.
Meer informatie:
Neem contact op met Abubakarr Bangura,
abubakarr200@yahoo.com

This Post Has 0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top